Tekna

Saddle Solutions is leverancier van Tekna zadels en toebehoren. De zadels uit de Tekna S-line zijn gemaakt van synthetisch leder en hebben een verwisselbaar kopijzer. De kussens zijn gevuld met een combinatie van latex en wol waardoor ze aangepast kunnen worden aan de rug van het paard. De Tekna LeTek S-line zadels zijn ook gemaakt van synthetisch leder maar zijn aan de bovenkant volledig bekleed met kalfsleder.
De zadels worden standaard geleverd met een MW kopijzer. Bij elk nieuw zadel hoort een zadelhoes en een sleuteltje om het kopijzer te vervangen.

Saddle Solutions beschikt over paszadels in volgende modellen:

Tekna S4 springzadel

Dit lichtgewicht springzadel, gemaakt van synthetisch kunstleder, is ontworpen voor zowel springen als allround. Het zadel zorgt voor een optimale zit voor de ruiter. De stevige knie- en kuitwrongen zorgen voor een goede beenligging voor de gebruiker. De knie- en kuitwrongen zijn afneembaar en verwisselbaar en ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar. Door de vlakke zit heeft de ruiter een goed contact met de paardenrug. Het brede kussenkanaal zorgt ervoor dat de ruggengraat van het paard vrij blijft. De basis van dit zadel bestaat uit een Quick Change zadelboom. De latex/wollen kussens kunnen aangepast worden aan de rug van het paard. Het zadel is overtrokken met het Quick Clean materiaal.

Verkrijgbaar in de kleuren bruin en zwart in de maten 16,5" - 17" - 17,5" - 18".

Tekna LeTek S4 springzadel

De LeTek zadels van kunstleder zijn aan de bovenzijde volledig bekleed met kalfsleder. Dit lichtgewicht springzadel is ontworpen voor zowel springen als allround. Het zadel zorgt voor een optimale zit voor de ruiter. De stevige knie- en kuitwrongen zorgen voor een goede beenligging voor de gebruiker. De knie- en kuitwrongen zijn afneembaar en verwisselbaar en ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar. Door de vlakke zit heeft de ruiter een goed contact met de paardenrug. Het brede kussenkanaal zorgt ervoor dat de ruggengraat van het paard vrij blijft. De basis van dit zadel bestaat uit een Quick Change zadelboom. De latex/wollen kussens (LWP) kunnen aangepast worden aan de rug van het paard.

Verkrijgbaar in de kleuren bruin en zwart in de maten 16,5" en 17,5".

Tekna S6 veelzijdigheidszadel

Dit lichtgewicht veelzijdigheidszadel, gemaakt van synthetisch kunstleder, is zeer geschikt voor alle takken van de ruitersport. De halfdiepe zit en de middeldikke kniewrong zorgen ervoor dat dit zadel voor vrijwel iedere ruiter geschikt is. De kniewrongen zijn afneembaar en verwisselbaar en ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar. Het brede kussenkanaal zorgt ervoor dat de ruggengraat van het paard vrij blijft. De basis van dit zadel bestaat uit een Quick Change zadelboom. De latex/wollen kussens kunnen aangepast worden aan de rug van het paard. Het zadel is overtrokken met het Quick Clean materiaal.

Verkrijgbaar in de kleuren bruin en zwart in de maten 16,5" - 17" - 17,5" - 18".

Tekna LeTek S6 veelzijdigheidszadel

De LeTek zadels van kunstleder zijn aan de bovenzijde volledig bekleed met kalfsleder. Dit lichtgewicht veelzijdigheidszadel is zeer geschikt voor alle takken van de ruitersport. De halfdiepe zit en de middeldikke kniewrong zorgen ervoor dat dit zadel voor vrijwel iedere ruiter geschikt is. De kniewrongen zijn afneembaar en verwisselbaar en ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar. Het brede kussenkanaal zorgt ervoor dat de ruggengraat van het paard vrij blijft. De basis van dit zadel bestaat uit een Quick Change zadelboom. De latex/wollen kussens (LWP) kunnen aangepast worden aan de rug van het paard.

Verkrijgbaar in de kleur bruin in de maat 17,5" en in de kleur zwart in de maten 16,5" - 17" - 17,5".

Tekna S8 dressuurzadel

Elegant, lichtgewicht dressuurzadel, gemaakt van synthetisch kunstleder. De lange, anatomisch gevormde kniewrongen zorgen voor een rustige beenligging, zonder de ruiter in de bewegingsvrijheid te belemmeren. De kniewrongen zijn afneembaar en verwisselbaar en ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar. De zachte, diepe zit geeft een optimale steun aan de ruiter/amazone. Door het brede kussenkanaal wordt het paard niet gehinderd in de rug. Door het 3-punts zadelstootsysteem blijft het zadel stabiel op de paardenrug liggen. De basis van dit zadel bestaat uit een Quick Change zadelboom. De latex/wollen kussens kunnen aangepast worden aan de rug van het paard. Het zadel is overtrokken met het Quick Clean materiaal.

Verkrijgbaar in de kleuren bruin en zwart in de maten 16,5" - 17" - 17,5" - 18".

Tekna LeTek S8 dressuurzadel

De LeTek zadels van kunstleder zijn aan de bovenzijde volledig bekleed met kalfsleder. Dit elegante, lichtgewicht dressuurzadel heeft lange, anatomisch gevormde kniewrongen die zorgen voor een rustige beenligging, zonder de ruiter in de bewegingsvrijheid te belemmeren. De kniewrongen zijn afneembaar en verwisselbaar en ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar. De zachte, diepe zit geeft een optimale steun aan de ruiter/amazone. Door het brede kussenkanaal wordt het paard niet gehinderd in de rug. Door het 3-punts zadelstootsysteem blijft het zadel stabiel op de paardenrug liggen. De basis van dit zadel bestaat uit een Quick Change zadelboom. De latex/wollen kussens (LWP) kunnen aangepast worden aan de rug van het paard.

Verkrijgbaar in de kleur bruin in de maat 17,5" en de kleur zwart in de maten 16,5" - 17" - 17,5" - 18".

Tekna Club veelzijdigheidszadel

Voor de allerkleinsten is er de Tekna Club, een veelzijdigheidszadel met een verwisselbaar kopijzer en foamgevulde kussens (bij dit zadel zijn de kussens dus niet aanpasbaar). De Club is al verkrijgbaar vanaf een zitmaat van 14". Dit mooie, prijsgunstige, lichtgewicht, synthetische veelzijdigheidszadel is zeer geschikt voor alle takken van de ruitersport. De halfdiepe zit en de middeldikke kniewrong zorgen ervoor dat dit zadel voor vrijwel iedere ruiter geschikt is. De kniewrongen zijn afneembaar en verwisselbaar en ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar. Het brede kussenkanaal zorgt ervoor dat de ruggengraat van het paard of de pony vrij blijft. Het zadel is overtrokken met het Quick Clean materiaal.

Verkrijgbaar in de kleuren bruin en zwart in de maten 14" - 15" - 16,5".